اهمیت سنجش از دور برای متخصصین علوم زمین و معدن
یکی از دلایل اصلی اهمیت سنجش از دور برای متخصصان علوم زمین و معدن، توانایی آن در جمع آوری داده های مهم در مناطق وسیع و اغلب غیرقابل دسترس می باشد. روش های سنتی نقشه برداری زمینی می تواند زمان بر و پرهزینه باشد، به خصوص در زمین های دورافتاده یا ناهموار. فناوریهای سنجش از دور، متخصصان را قادر میسازد تا دادهها و تصاویر مناطق وسیعی را از سطح به دست آورند و دیدی جامع از چشمانداز، ویژگیهای زمینشناسی و سایتهای معدنی بالقوه ارائه دهند. سنجش از دور برای شناسایی ذخایر معدنی، ارزیابی توپوگرافی و برنامه ریزی فعالیت های اکتشاف و استخراج منابع ارزشمند می باشد.
" دانشجویان عزیز می توانند از ۱۵ ٪ تخفیف و یا از شرایط پرداخت استفاده نمایند..."
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ۰۲۱۲۲۲۶۳۷۵۰ تماس بگیرید.
کاربرد سنجش از دور در پروژه های معدنی و زمین شناسی
برای متخصصان علوم زمین و معدن، سنجش از راه دور طیف گسترده ای از مزایا و کاربردها را ارائه داده است که تأثیر قابل توجهی بر کار و تحقیقات آنها دارد. در ذیل به برخی از کاربردهای آن در علوم زمین و معدن اشاره شده است:
- فناوری سنجش از دور با ارائه اطلاعات دقیق در مورد ویژگیهای سطحی و زیرسطحی زمین به زمین شناسان و مهندسین معدن، نقش مهمی در کاربردهای زمینشناسی ایفا میکند. این اطلاعات به شناسایی ساختارهای زمین شناسی، نقشه برداری از سازندهای سنگی(لیتولوژی) و شناسایی ذخایر معدنی کمک می نماید. علاوه بر این، دادههای سنجش از دور بر خطرات زمینشناسی مانند زمین لغزش، زمینلرزه و فعالیتهای آتشفشانی نظارت می نماید و اقدامات پیشگیرانه را برای کاهش خطرات و تضمین ایمنی عملیات معدن و جوامع مجاور امکانپذیر میسازد.
- در بخش معدن، سنجش از دور به ابزاری ارزشمند برای اکتشاف، پایش و مدیریت زیست محیطی تبدیل شده است. با استفاده از تکنیکهای سنجش از دور مانند عکسبرداری هوایی، تصاویر ماهوارهای و LiDAR (تشخیص نور و طیف)، شرکتهای معدنی میتوانند به طور موثر سایتهای معدنی بالقوه را شناسایی کرده و ویژگیهای زمین را بدون نیاز به اکتشاف زمینی گسترده ارزیابی نمایندو این نه تنها هزینه ها را کاهش می دهد، بلکه مشکلات زیست محیطی را به حداقل می رساند.
- در پروژه های سنجش از دور، کاربرد این فناوری به پایش محیطی، نقشه برداری اکوسیستم و طبقه بندی کاربری اراضی نیز گسترش یافته است. تصاویر ماهواره ای و داده های سنجش از دور به محققان کمک می کند تا تغییرات پوشش گیاهی را تجزیه و تحلیل نمایند. همچنین، سنجش از دور با ارائه دادههای گسترده برای تجزیه و تحلیل تغییرات دما، تغییرات سطح دریا و حرکات یخبندان، به درک بهتری از مشکلات زیست محیطی کمک می نماید.
- ادغام سنجش از دور با سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS) قابلیتهای این فناوریها را در پروژههای معدنی، زمینشناسی و سنجش از دور افزایش میدهد. GIS به متخصصان اجازه می دهد تا مجموعه های متنوعی از داده های مکانی، از جمله تصاویر سنجش از دور، نقشه های توپوگرافی، بررسی های زمین شناسی را پوشش داده و تجزیه و تحلیل کنند و مطالعات جامع و فرآیندهای تصمیم گیری را ممکن می سازد. این یکپارچه سازی ایجاد مدل های سه بعدی دقیق، تجسم ویژگی های زمین و تولید نقشه های دقیق برای کاربردهای متنوع را تسهیل می کند.
شرکت زمین پی جویان نگار برای یادگیری بهتر زمین شناسان و متخصصین معدن علاوه بر دوره های آموزشی، آموزش های کوتاهی از موارد مهم کار با سنجش از دور ارائه داده است:
آموزش موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای در ENVI
” در شرکت زمین پی جویان نگار دوره های تابستان ۱۴۰۳ به صورت هیبریدی و پروژه محور برگزار می شود…..
جهت آگاهی بیشتر در مورد نحوه برگزاری هیبریدی و پروژه محور خواهشمند است ادامه این مطلب را مطالعه فرمایید
" اعضای ویژه سایت از ۲۵ ٪ تخفیف و شرایط پرداخت به طور همزمان می توانند استفاده نمایند...."
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ۰۲۱۲۲۲۶۳۷۵۰ تماس بگیرید.
خلاصه اطلاعات دوره
مدت زمان: ۴۰ ساعت
سطح دوره: مقدماتی + پیشرفته
نوع دوره: هیبریدی
نوبت برگزاری: سوم
ظرفیت دوره: محدود
در دوره سنجش از دور مقدماتی و پیشرفته زمین پی جویان نگار چه مواردی آموزش داده می شود
- تعریف دورسنجی و مشخصات طیف الکترومغناطیس
- انواع سنجنده و ماهواره ها با تاکید بر ماهواره های مناسب برای مطالعات معدن و زمین شناسی
- عوامل ایجاد خطا در تصاویر ماهواره ای
- مفاهیم دقت مکانی و طیفی
- آشنایی انواع نرم افزار برای پردازش تصاویر ماهواره ای
- آشنایی با هر دو محیط انوی
- بازخوانی و ورود انواع فایل به محیط انوی و خروجی گرفتن اطلاعات
- انجام تصحیحات هندسی و رادیومتریک
- ترکیب تصاویر
- برش تصاویر
- روشهای مختلف بارزسازی مواد مورد نظر (ترکیب رنگی، نسبت باندی، روشهای آماری و طیفی)
- آشنایی با انواع شاخص ها
- موزائیک کردن تصاویر ماهواره ای
- طبقه بندی تصاویر ماهواره ای (نظارت نشده، نظارت شده و … )
- ارزیابی نتایج طبقه بندی
- آشنایی با کتابخانه طیفی (تولید طیف، استخراج طیف، بازنویسی طیف، تفسیر طیف)
- پردازش رقومی و تلفیق تصاویر
- فیلترگذاری
- آشکارسازی تغییرات
- بهبود تفکیک مکانی تصویر با روشهای image sharpening
- سنجش از دور راداری
ارزیابی و صدور گواهینامه جهاد دانشگاهی
پس از اتمام پروژه و ارزیابی توسط مدرس دوره برای دانشپذیران گواهینامه رسمی پایان دوره جهاد دانشگاهی صادر خواهد شد. گواهینامه صادر شده، قابل استعلام و ترجمه جهت درج در رزومه دانشپذیران می باشد.
دوره های آموزشی هیبریدی و پروژه محور
دوره های آموزشی زمین پیجویان نگار به صورت هیبریدی برگزار می شود و شما در این دوره ها محدود به زمان و مکان خاصی برای آموزش نمیباشید. دانشپذیران بعد از ثبت نام در دوره این امکان را دارند که هم از جلسات آنلاین دوره در ساعت مشخص استفاده کنند و هم از ویدیوهای ضبط شده هر جلسه آموزشی در هر زمان و هر مکانی استفاده نمایند. در طی دوره هر زمان برای شما سوال و یا مسئله ای پیش بیاید در کوتاه ترین زمان مدرس و یا مسئول آموزش دوره پاسخگوی شما خواهد بود.
همچنین دوره های زمین پی جویان نگار به جهت کاربردی بودن آن برای متخصصین علوم زمین و مهندسین معدن به صورت پروژه محور برگزار میشود. در پایان دوره یک پروژه، به عنوان ارزیابی نهایی برای دانشپذیران تعریف شده که این امر سبب می شود، دانشپذیران با چالش های موجود در پروژه آشنا شوند و نکات تخصصی آن را فرا بگیرند.
درباره مدرس سنجش از دور
سرکار خانم مهندس عالیه سیفی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد سنجش از دور زمین شناختی و مدرس دوره های ArcGIS مقدماتی و پیشرفته جهاد دانشگاهی می باشند. فعالیت ایشان عمدتا در زمینه اکتشاف معدن و مطالعه آلودگی در محیط معدن با استفاده از سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی بوده و مقالاتی را به چاپ رسانده اند. ایشان در مجامع علمی مختلف مانند سازمان نظام مهندسی معدن ایران، انجمن سنجش از دور ایران و انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران عضو بوده و بطور خاص با انجمن سنجش از دور زمین شناختی ایران همکاری می نمایند.